Orosz Réka

Irodavezető - számviteli szakértő, mérlegképes könyvelő, adótanácsadó

Irodánk együttműködő gazdasági  partnere vállalkozásának 

“A gazdasági életben szerzett vagyon tulajdonosa legmámorosabb pillanataiban is megőriz valami gazdasági szellemet, és ha meg is őrül, még abban is van mindig valami rendszer.” 

Szerb Antal

Amiről  eddig tanultam

Pénzügyről, számvitelről és adózásról tanultam éveken át felsőfokon. Míg az első kettő diszciplína statikusabbnak bizonyult  pályafutásom elmúlt  húsz évében, és némi szakmai jóllakottság érzésével képes olykor elárasztani, úgy az utóbbi a folytonos változás gondolatát tette megszokottá. A gazdaságtan szerteágazó társadalomtudomány, számos érintkezési felülettel  a matematikával.  Így lehet az, hogy sokaknak a számvitel “őrült beszéd, de van benne rendszer”. 

Arra törekszem munkatársaimmal, hogy a különböző iskolákban elsajátított tudományt a gyakorlat során szerzett tapasztalatokkal kiegészítve az Ön vállalkozása gazdasági támogatásában alkalmazni tudjuk és többek közt  kiszámított, működőképes modellekkel megalapozott döntésekhez segítsük.

Graduációk

Számviteli szakértő

A Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem Pénzügyi- és Számviteli Karán -leánykori nevén PSZF-en- szereztem posztgraduális diplomát, mert alapvetően általános- és alkalmazott nyelvésznek és germanistának készültem, de elragadott a gazdasági élet. Így divergens a gondoljodásom, és rendszerben látom a vállalkozás egészét, melynek alapvetően kiszolgáló és leíró rendszerének tekintem  a számvitelt.

Regisztrált mérlegképes könyvelő

Szeretem kontírozni a tranzakciókat, szeretek adatot rögzíteni és újabban a kimaxolni a digitalizáció, az automatizáció és a mesterséges intelligencia nyújtotta lehetőségeket az adatfeldolgozás során. Precízen és a lehető legaprólékosabban tanítom a könyvelő robotoknak a szabályokat, hogy minél gyorsabban és hibamentesen dolgozzanak – helyettünk. Mi pedig addig gondolkodunk és olvasunk, hogy tájékozottabban segítsük az Ön munkáját.

Adótanácsadó

ADÓTAN – Az új szerelem, folyton válozó és megújuló arccal, rengeteg kihívással az alkalmazás és évek óta a  digitalizáció terén. Elengedhetetlen a szakmai lapok és fórumok, autentikus szerzők műveinek tanulmányozása, a tágabb értelembe vett szakmai közösségben való részvétel, a folyamatos képzés, no meg persze a közel baráti kapcsolatok jogász, közgazdász, HR-es, informatikus, adószakértő kollégákkal, akiknek rengeteget köszönhetünk, hogy magabiztos tudással támogathatjuk az Ön cége fejlődését.

Generációkon átívelő tudásban hiszek

A számvitel alapjait Édesanyámtól sajátítottam el, még gimnazista koromban, óriási, fekvő naplófőnyövben írtam át tollal a ceruzás, többször átradírozott bejegyzéseket.

Újabb időkben kolléganőm gazdász egyetemista lányát mentorálom a kötelező szakmai gyakorlata során és saját nagylányomat készítem fel az idei év utolsó negyedévétől várható gazdasági tanulmányaira. (Digitális vállalkozási szak)

Együttműködünk? Kérjen ajánlatot, legyünk partnerek gazdasági téren!